אחד הנושאים החשובים ביותר, הקשורים אל ניקוי מנדפים ואל בטיחות באש באופן כללי, הוא הנושא של תו תקן למקומות שבהן עושים שימוש במה שהחוק מכנה "מערכת בישול מסחרית". למה הכוונה בכך? הכוונה במילים פשוטות היא למטבח אשר תפקידו לשרת כמות גבוהה מאד של אנשים. בניגוד למטבח פרטי בבית, מטבח מסחרי נמצא בבתי מלון, במסעדות, בבתי קפה, במוסדות ציבור, וכיו"ב. מאחר שמדובר על מטבח גדול עם מספר גבוה של אנשים ומכשירים, חשוב מאד לדאוג על כללים מחמירים יותר של בטיחות באש - וזה בדיוק מה שקובע תקן 1001 חלק 6, והדבר קשור גם לניקוי של המנדפים.
מה קובע התקן?
● הגדרת המנדף - התקן קובע קודם כל מהם הכללים לבחירת המנדף ואיזה מנדף יש לבחור. לא כל מוצר שמוגדר כמנדף, הוא כזה שבהכרח אפשר להתקין, ולכן חשוב להקפיד לעמוד בדרישות של התקן. בתקן מוגדר בין השאר החומר שממנו מורכב המנדף, מה צריך להיות העובי שלו, איך הוא יקלוט את השמן, איזה בידוד יהיה לו, כיצד הוא יתחבר למערכות השונות, ובקיצור - מה צריך להיות המנדף, כדי שתוכלו לעמוד בכל התקנים הנדרשים.
● בדיקות - התקן קובע בין השאר גם את הביקורות שחשוב לבצע למערכת המנדפים, על מנת שתוכלו לדעת שהיא תקינה לחלוטין ושאין צורך להחליף אותה.
● ניקוי מנדפים - כאמור, התקן קובע גם את כל הכללים של ניקוי מנדפים. נקבע קודם כל שהמערכת מחויבת בניקוי קבוע לפי מה שתקבע רשות הכיבוי במתן הרישיון למטבח. כמו כן, נקבע כי את הניקוי יכול לבצע אך ורק אדם שהוסמך לכך דרך רשות הכיבוי המקומית - מה שאומר שאתם צריכים לפנות לחברה עם רישיון מתאים.
למה חשוב לעמוד בדרישות התקן?
חשוב לעמוד בדרישות של תקן 1001 חלק 6 לא רק בכיוון שמדובר על החוק, אלא מסיבה פשוטה מאד - זהו התקן שמראה שהמערכת שלכם בטוחה לשימוש ושאין סכנה לפריצת שריפה, ומדובר פשוט על עניין של הצלת חיי אדם.